Vintertur med 13-19

Vintertur med 13-19

Hytteturer med 13-19 er noe helt for seg selv

Vinterturen 2019 for 13-19 var nok en suksess. 25ungdommer og voksne tok minibuss og privatbil og kjørte fylkesveg 455 gjennom Øyslebø, Laudal, Bjelland og inn på FV 358 mot Flystveit. Hytta som Norkirken Mandal eier er en sånn velsignelse for oss i 13-19. Vi elsker hytta! Men en gang bussen stopper ved parkeringen, springer de ivrigste oppover for å sikre seg en god seng for kvelden. Her er det mange om beinet, så man må være på hugget.
Tomatsuppe med hvitløksbrød er en tradisjon jeg ikke tørr og endre på (med tanke på min sikkerheten). Ungdommene koser seg mens hytta varmes gradvis og nokså effektivt opp. Etter en fin samling, der ungdommene selv skulle lese i grupper fra Matt 5, ble det leker og brettspill i bøtter og spann utover kvelden.

Lørdagen er vi på Bortelid og står på ski. Utrolig kjekt og utnytte det siste som er igjen av snø. Ingen bein er blitt knekt og bussen går tilbake til hytta etter en lang dag i bakken.
Ungdommen setter i gang å lager i stand taco, andre planlegger kors-samling som skal være senere på kvelden. Tacoen var upåklagelig dette året også. Vi ruller fra bordet og rekker litt korspill før samlingen starter.

Lørdagskvelden (samlingene) er alltid noe helt for seg selv.. Ungdommen roer seg, de lytter og de er søkende.
Isak deler om å leve Jesus-livet i hverdagen, etterpå glir vi over i bønnevandring. Bønnevandring er rett og slett en oase for oss. Vi er “generasjon skjerm”, og vi trenger og har stort behov for å søke Gud i stillhet.
Noe rolig lovsang blir satt på mens folk begynner å gå til de ulike stasjonene som noen av ungdommene på forhånd har ordnet. Det er et atmosfære-skifte! Hver gang! Ungdommene søker forbønn, bekjenner synd og ønsker å stadfeste troen sin. De leser Bibelen, ber og nyter stillheten.. Bønnevandringen skulle denne gang vare i 30min. Etter 60min så prøvde jeg å hinte om vi skulle avslutte.. Det var utrolig å se behovet for å være stille.. Helt stille. Ikke mobil, ikke tv, ikke prat, bare lytte og ta i mot fra Gud.
Kvelden ble ikke noe verre av brownies og alle lekene utover kvelden og natta.

Å være på tur med ungdommene i Mandal er så stort! ja det er slitsomt, ja det krever at vi er der som ledere. Men vi ser at Gud gjør noe på disse turene. Det er spennende.

Fortsett å be for 13-19 og de fantastiske ungdommene våre.

Takk til Åsmund og Øystein som er med som ledere. Det har ikke funket uten dere!
Takk for en fin tur! Snakkes Flystveithytta

– Isak, Ungdomsleder for Norkirken Mandal