Misjonstur til Tsjekkia i uke 26

Misjonstur til Tsjekkia i uke 26

"Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler"

Du trenger ikke å være teolog for å være misjonær. Du trenger ikke å ha alle svarene. Du trenger ikke å ha alt på plass i livet for at Gud skal bruke deg. Noe av det jeg ser i Bibelen er at Gud aldri har brukt perfekte mennesker. Men han bruker de som er villige til å gå.

“Jesus, her er jeg, send meg
Jesus, her er jeg, send meg
Jeg vil leve mitt liv i tjeneste for deg
Jesus, her er jeg, send meg”
En enkel sang som utfordrer oss til tjeneste for han.

Dette var temaet i Tsjekkia:
 Miriam Tjelle ( Stort hjerte for alle rundt seg, sporty, tøff, begynner på KVS Lyngdal til høsten, masse energi og en up-and-coming leder)

 Daniel Janča ( Ble frelst på missionweek noen år tilbake, skal drive ungdomsarbeidet i Orlova videre og er en up-and-coming leder)

 

 

 

 

Šimon Janča ( musikalsk, hærlig tørr humor, flink med data og en up-and-coming leder

 

Synne Frigstad (Blid, positiv, stabil, superhyggelig, aldri aldri sur. Up-and-coming leder)

Isak Gilde (leder 13-19, brenner for ungdom og misjon, RBK-fan, spiller gitar og synger i godt lag.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Peter Nikolai Helms (ungdomsleder på “enter” i Randesund menighet. Klok, morsom, spiller gitar, fotball-interessert og brenner for Jesus)

 

   Monika Šikulová ( menighetsplanter, klok, hyggelig, stort pågangsmot)

 

 

 

 

 

 

– Daiana Gilde ( har stor omsorg for mennesker, flink med barn, kreativ og følger med fotball når Brasil er i VM)
– Maya Gilde(Blid og fornøyd, kanskje den søteste i verden. Høyst sannsynlig!)

 

 Filip Neerland ( Positiv, orginal, synger godt i dusjen, god på norwegian-english, kjekkas, veldig morsom, en up-and-coming leder!

  Erik Albert <– Ja, etternavnet er Albert..
( En bauta, blid-laks, positiv og enkel å ha med å gjøre. Han snakker av erfaring og innsikt. Inspirator pastor med stor P og disippelgjører)

 Daniel og Katerina Kocyan ( Misjonærer i Tsjekkia, hjerte for Jesus og for mennesker, bærere av mye visdom og flinke veiledere. )

 

For du vet; Missionweek i Tsjekkia er ikke vår misjon, men det er Guds misjon. Vi får lov å være med. Takk Jesus for det.

Flere av oss hadde lave, eller ingen forventninger til denne uka. Hvorfor? Fordi vi hadde aldri vært med på missionweek før og fordi det var tsjekkerne som styrte skuta (vi hadde ikke all kontroll). Tsjekkerne inviterte og hadde ledelsen, vi skulle være med å velsigne de og hjelpe de så godt vi kunne. Men missionweek handler ikke bare om at vi skal hjelpe de. Det handler mye om å leve sammen i 1 uke. Spise mat sammen, be sammen, dele liv, dele vitnesbyrd, bibel-samlinger sammen, kjøpe kebab sammen, osv. Vi er en familie som lever sammen.

På søndagsmøte i norkirken delte vi om hvor fantastisk denne turen ble for oss. Og det var mange høydepunkter! Alle presentasjonene på skolene gikk fint, vi ble kjent med masse fine folk, mange ungdommer tok turen til senteret der vi bodde for å henge med oss, vi fikk knytte vennskap og ha gode samtaler med folk, vi hadde et flott felleskap i gruppa, 2stk tok i mot Jesus. Høydepunktene var mange.

For meg så var det fantastisk å se hvordan våre ungdommer vokste og tok utfordringer på strak arm. De delte vitnesbyrd og troshistorie foran titals tsjekkere, de ledet aktiviteter hele dagen, de tok kontakt med tsjekkerne selv om det var tynt med engelsk hos de fleste.
Det var INGEN surmuling om at vi ikke fikk nok søvn eller at vi måtte sove på et gulv. Det var nemlig ikke noe 5-stjerners-ferie. Dette var misjonstur. Vi er her for å tjene..

Jeg ble fylt med så mye takknemlighet av å reise på team med disse folka! Og utrolig spennende å se hva Gud gjør i Tsjekkia. Vi ber og håper at ungdomsarbeidet får vokse og at de bygger videre på den utrolige fine uka som missionweek ble.

Her er noen fine øyeblikk:

 Filip og Miriam deler vitnesbyrd for titals tsjekkere.

 

 Noen fine ungdommer

 

 Bil som ikke starta på vei hjem..