Lederutviklingsprogram og Soul children gathering

Lederutviklingsprogram og Soul children gathering

Det er mye spennende som skjer i barne- og ungdomsarbeidet vårt i norkirken mandal. Nå ønsker jeg å skrive kort om de to siste helgene fra Trondheim og Grimstad.

Norkirken mandal er inn i en spennende fase. Menigheten ønsker å være med å investere i barn og ungdom i form av disippelgjøring og ledertrening. Vi ønsker å utruste unge mennesker i dag til å være etterfølgere av Jesus. De skal bli sett, møtt og utfordret. Jeg (Isak) som har verdens beste jobb, har den glede av å følge flere av våre ungdommer. Det er utrolig spennende. I tillegg til 60% i norkirken som ungdomspastor, så har jeg 40% i ACTA.

18-20.Oktober var det duker for et nasjonalt lederutviklingsprogram i Acta – barn og unge i Normisjon. Det startet opp denne høsten og har som hensikt å “utruste lederspirer i Acta, i aldersgruppen 16-20 år til en trygg tro på Gud og seg selv som disippel og leder”. Dette programmet skal foregå over to skoleår, med fire undervisningshelger. De får også en lokal medvandrer (Isak) som i tillegg skal følge deltagerne opp med 12 samtaler gjennom kurset.
Deltagerne fra norkirken er:
Benjamin Tjelle og Synne Frigstad. De er noen fantastiske mennesker og har mye potensial innenfor lederskap. Vi er stolte over at de har sagt “ja” til å bli med på dette.

Vi ankom Gå ut senteret seint på fredagen. Der ble vi møtt med hyggelige mennesker, mat og følelsen av at dette er et skikkelig opplegg.
Jeg personlig merket fort at dette opplegget Acta hadde gjennomarbeidet var kvalitet. Det var brukt mye penger, tid og ressurser for å sette sammen programmet. Her var det ikke noen “hat-løsninger” eller “lettvint-løsninger”.
Det gjorde en ungdomspastor glad.. For vi vil jo gjerne gi ungdommene det beste, vil vi ikke det?
Både Benjamin og Synne fikk en god opplevelse av helga i Trondheim. Vær med å be om at Gud skal fortsette å jobbe i livene deres.

25. Oktober ble 13-19 bandet utfordret på å lede lovsang på F13 (ungdomsarbeidet til norkirken grimstad). Den utfordringen tok ungdommene på strak arm. Det er så herlig å se hvordan hver enkelt i bandet har utviklet seg både på sitt instrument, men også at de skjønner mer av: “hva det vil si å lede andre i lovsang”. De tar stadig steg.
Vi ber om at Gud skal reise opp flere lovsangsledere i tiden fremover! AMEN.

26-27.Oktober
Soul children gathering i Grimstad. 230 påmeldte + ledere + lovsangsband. Det var i hele tatt en stor fest fra ende til annen. Soul children er ikke bare kor, det såå mye mer. Hvordan de skriver musikk som er skreddesydd for den aldersgruppen, undervisningsmaterialet, ledertrening, osv.. Nytt fra i år var at man også ønsket å ha med lovsangband. Så vi i fra 13-19 var med. Vi hadde egne lovsangsøvelser og spilte på Saturday-night-live på lørdagskvelden. Det var langt ut at komfortsonen til flere av oss, men sannelig gikk det bra!
Vi hadde også et lovsangseminar der vi pratet om hva er det egentlig lovsang handler om, hva er lovsang, hvorfor lovsynger vi, osv.. Dette bli en flott samling med både band-folk og Soul children-folk.
Det var mange stolte øyeblikk den helgen. Marte hadde danse-seminar og ledet noen sanger som dirigent, Mandal SC hadde flere sanger der de danset, sang solo og ledet an! Helt rått! Fantastisk jobb av Marianne og Co som driver med kor i menigheten vår. De satte virkelig sitt preg på denne helgen.
Små-trøtte var de i bilen på vei tilbake, men sannelig hadde det vært en innholdsrik helg.

 

Noen bilder fra Nasjonalt lederutviklingsprogram –>

Noen bilder og video fra Gathering i Grimstad –>

 

 

 

 

 

 

–> La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og livsførsel, i kjærlighet, tro og renhet.