Åpent hus sommeravslutning og besøk fra Tsjekkia

Åpent hus sommeravslutning og besøk fra Tsjekkia

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.»

“Åpent hus” var et konsept som har vært en suksess fra dag 1! Jeg og Daiana trengte en arena der vi kunne henge med ungdommene og bli kjent. Vi spiser vi sammen, prater, herjer og ler vi masse. Litt som en helt vanlig familie, bortsett fra et dette er en stor crazy familie med alt for mye hormoner og energi! For en gjeng! Jeg tror ikke jeg kan få sagt det tydelig nok, men de er alle gull. Vi er blitt veldig glad i hver enkelt.

Sommeravslutningen var ingen unntak. De mest ivrige ungdommene kom kl 14.00. Da trappet opp på døra og ville passe på Maya og hjelpe oss med husvask og matlaging. For en velsignelse. kl 18.00 startet vi med taco (Ingen kødder med fredags-tacoen) og praten går hardt for seg rundt bordet.
Maria og Oliver leder ungdommene i konkurranser med appelsin-spise-konkurranse, smoothie-smaking og andre kreative innslag der de må fremføre sanger og dikt. Ikke noe å si på innsatsen der.
resten av kvelden går med på mye ring-lek og sosialt  samvær.
Når klokka passerte 12.00 på kvelden/natta, så hintet jeg om at kanskje vi skulle ta kvelden.. De skjønte det nesten.
Nå er det snart sommerferie. Det gleder vi oss til alle sammen. Men det blir ikke så all verst å komme tilbake til høsten, fordi da er det 13-19, åpent hus og bibelgrupper igjen!
Jeg er takknemlig og stolt for at jeg er i en menighet som ønsker å investere i de unge. Alt av mat, drikke og dessert bli finansiert av norkirken. Jeg får også mye gode ord fra folk i menigheten i den tjenesten jeg er så heldig å ha her i Mandal.
Jeg er taknemlig for at jeg får bli kjent med ungdommene, heie på dem og tale sannhet i livet deres.
Gud elsker ungdommene så høyt at han gikk i døden for de. Han sparte ikke på kruttet. Jeg håper og tror at ungdommene i Mandal skal få se hvem Gud er. At de får se en far som ønsker å sette de i frihet og i tjeneste for ham! AMEN

 

 

Vi hadde også besøk av vår venn Daniel fra Tsjekkia på 13-19 nå sist uke. Han talte om det å leve nært Gud! Utrolig tydelig og sterk tale. “Vi skal ikke være religiøse eller leve på avstand fra Gud, for det er et kjedelig liv. Nei, vi skal leve nært til Gud! Det er det som er et spennende liv. Gud frelser, helbreder og reiser mennesker opp!”
Vi som skal til Tsjekkia på “missionweek” treffer han der også! Mye å se frem til.

 

Vi ønsker at ungdommene skal drive 13-19 i størst mulig grad (Det er i hvert fall ønsket).
De har leker, konkurranser, har teknikken, spiller musikk, leder lovsang og leder møter. I tillegg har vi et flott ungdomsstyre som er med og former innholdet på møtene, planlegger turer og kommer med kreative ønsker. Vi heier på dem!

 

Isak Gilde
Ungdomsleder, norkirken mandal